161. Stumbling block
(A) Argument
(B) Frustration
(C) Hurdle
(D) Advantageous
Answer: (C) Hurdle
Stumbling block: A circumstance that causes difficulty or hesitation; an obstacle.
(A) Argument: An exchange of diverging or opposite views.
(B) Frustration: The feeling of being upset or annoyed as a result of being unable to change or achieve something.
(C) Hurdle: A problem or difficulty that must be overcome; an obstacle.
(D) Advantageous: Involving or creating favorable circumstances that increase the chances of success or effectiveness.
162. Gratify
(A) Appreciate
(B) Indulge
(C) Frank
(D) Pacify
Answer: (D) Pacify
Gratify: To give pleasure or satisfaction to; to appease or pacify a desire.
(A) Appreciate: Recognize the full worth of.
(B) Indulge: Allow oneself to enjoy the pleasure of.
(C) Frank: Open, honest, and direct in speech or writing.
(D) Pacify: Quell the anger, agitation, or excitement of; to bring peace to.
163. Comprise
(A) Prescribe
(B) Lack
(C) Include
(D) Provide
Answer: (C) Include
Comprise: To consist of; to be made up of.
(A) Prescribe: Advise and authorize the use of a medicine or treatment; state authoritatively.
(B) Lack: The state of being without or not having enough of something.
(C) Include: Comprise or contain as part of a whole.
(D) Provide: Make available for use; supply.
164. Stupid
(A) Dull
(B) Rude
(C) Illiterate
(D) Obstinate
Answer: (A) Dull
Stupid: Lacking intelligence or common sense.
(A) Dull: Lacking interest or excitement; lacking intelligence or mental quickness.
(B) Rude: Offensively impolite or bad-mannered.
(C) Illiterate: Unable to read or write.
(D) Obstinate: Stubbornly refusing to change one’s opinion or chosen course of action.
165. When I returned I found that my car had been boxed in.
(A) cooped up
(B) bombarded
(C) surrounded
(D) attacked
Answer: (C) surrounded
Boxed in: Restricted in movement or confined by being surrounded on all sides.
(A) cooped up: Confined in a small space.
(B) bombarded: Attacked continuously with bombs, shells, or other missiles.
(C) surrounded: To be all around someone or something.
(D) attacked: Take aggressive military or physical action against.
166. She has a perforated eardrum.
(A) an infection
(B) a hole
(C) a puncture
(D) a prick
Answer: (B) a hole
Perforated: Pierced with a hole or holes.
(A) an infection: The invasion and multiplication of microorganisms such as bacteria, viruses, and parasites.
(B) a hole: A hollow space in something solid or an opening through something.
(C) a puncture: A small hole in a tire or skin resulting in an escape of air or fluid.
(D) a prick: Make a small hole in something with a sharp point.
167. He is always the class clown and his teacher says he is incorrigible.
(A) unreformable
(B) repentant
(C) funny
(D) stubborn
Answer: (A) unreformable
Incorrigible: Not able to be corrected, improved, or reformed (of a person or their tendencies).
(A) unreformable: Incapable of being reformed, changed, or improved.
(B) repentant: Expressing or feeling sincere regret and remorse; remorseful.
(C) funny: Causing laughter or amusement; humorous.
(D) stubborn: Having or showing dogged determination not to change one’s attitude or position.
168. You need to give me time to digest this report.
(A) chew over
(B) break down
(C) absorb
(D) take up
Answer: (C) absorb
Digest: To understand or assimilate new information or the significance of something.
(A) chew over: Think about something carefully and at length.
(B) break down: Separate something into its component parts.
(C) absorb: Take in and understand fully (information, ideas, or experiences).
(D) take up: Become interested or engaged in a pursuit.
169. Carol applied for the job just to humour me.
(A) satisfy
(B) test
(C) satisfy
(D) indulge
Answer: (D) indulge
Humour: Comply with the wishes of someone in order to keep them content, however unreasonable such wishes might be.
(A/C) satisfy: Meet the expectations, needs, or desires of someone.
(B) test: A procedure intended to establish the quality, performance, or reliability of something.
(D) indulge: Allow someone to enjoy a desire or wish; yield to.
170. She tried to sabotage my chances of getting the job.
(A) destroy
(B) prevent
(C) assist
(D) improve
Answer: (A) destroy
Sabotage: Deliberately destroy, damage, or obstruct something.
(A) destroy: Put an end to the existence of something by damaging or attacking it.
(B) prevent: Keep something from happening or arising.
(C) assist: Help someone, typically by doing a share of the work.
(D) improve: Make or become better.