151. Crescendo
(A) Dominate
(B) Escalation
(C) Squander
(D) Revere
Answer: (B) Escalation
Crescendo: A gradual increase in loudness or intensity.
(A) Dominate: To have a commanding influence on; exercise control over.
(B) Escalation: A rapid increase; a rise.
(C) Squander: To waste (something, especially money or time) in a reckless and foolish manner.
(D) Revere: To feel deep respect or admiration for something.
152. Esoteric
(A) Befitting
(B) Germane
(C) Abstruse
(D) Relevant
Answer: (C) Abstruse
Esoteric: Intended for or likely to be understood by only a small number of people with a specialized knowledge or interest.
(A) Befitting: Appropriate to the occasion.
(B) Germane: Relevant to a subject under consideration.
(C) Abstruse: Difficult to understand; obscure.
(D) Relevant: Closely connected or appropriate to the matter at hand.
153. Carry the can
(A) To listen to something with considerable doubt
(B) To be impatient
(C) To be in touch
(D) To take the responsibility of some misdemeanor
Answer: (D) To take the responsibility of some misdemeanor
Carry the can: To take the blame or responsibility for something that goes wrong.
(A) To listen to something with considerable doubt: To be skeptical.
(B) To be impatient: To have a tendency to be quickly irritated or provoked.
(C) To be in touch: To communicate with someone.
(D) To take the responsibility of some misdemeanor: To accept the blame for a mistake or wrongdoing.
154. Be a dab hand at something
(A) Always telling nonsense
(B) Hearing a fake intention
(C) Ready to listen to other people’s conversation
(D) Skilled in a particular area
Answer: (D) Skilled in a particular area
Be a dab hand at something: To be very good or skilled at a particular activity.
(A) Always telling nonsense: Frequently speaking foolishly.
(B) Hearing a fake intention: Perceiving an insincere plan.
(C) Ready to listen to other people’s conversation: Eavesdropping.
(D) Skilled in a particular area: Having high ability or expertise in a specific field.
155. Adulation
(A) fawning
(B) praise
(C) embarrassment
(D) veneration
Answer: (B) praise
Adulation: Obsequious flattery; excessive admiration or praise.
(A) fawning: Displaying exaggerated flattery or affection; obsequious.
(B) praise: The expression of approval or admiration for someone or something.
(C) embarrassment: A feeling of self-consciousness, shame, or awkwardness.
(D) veneration: Great respect; reverence.
156. Replenish
(A) to spread around
(B) to fulfil
(C) to refill
(D) to indulge
Answer: (C) to refill
Replenish: To fill (something) up again.
(A) to spread around: To distribute over a large area.
(B) to fulfil: To achieve or realize (something desired, promised, or predicted).
(C) to refill: To fill (a container) again.
(D) to indulge: To allow oneself to enjoy the pleasure of.
157. Obviate
(A) get rid of
(B) frustrate
(C) impede
(D) assure
Answer: (A) get rid of
Obviate: To remove a need or difficulty; to avoid or prevent.
(A) get rid of: To take action so as to be free of (a troublesome or unwanted person or thing).
(B) frustrate: To prevent (a plan or attempted action) from progressing, succeeding, or being fulfilled.
(C) impede: To delay or prevent (someone or something) by obstructing them; hinder.
(D) assure: To tell someone something positively or confidently to dispel any doubts they may have.
158. Fecund
(A) powerful
(B) fertile
(C) strange
(D) pure
Answer: (B) fertile
Fecund: Producing or capable of producing an abundance of offspring or new growth; fertile.
(A) powerful: Having great power or strength.
(B) fertile: Producing or capable of producing abundant vegetation or crops.
(C) strange: Unusual or surprising in a way that is unsettling or hard to understand.
(D) pure: Not mixed or adulterated with any other substance or material.
159. Vacillation
(A) withdrawal
(B) reasonable
(C) determination
(D) indecision
Answer: (D) indecision
Vacillation: The inability to decide between different opinions or actions; indecision.
(A) withdrawal: The action of removing or taking away something.
(B) reasonable: Having sound judgment; fair and sensible.
(C) determination: Firmness of purpose; resoluteness.
(D) indecision: The inability to make a choice quickly or at all.
160. Massive
(A) Strong
(B) Little
(C) Gaping
(D) Huge
Answer: (D) Huge
Massive: Large and heavy or solid; exceptionally large.
(A) Strong: Having the power to move heavy weights or perform physically demanding tasks.
(B) Little: Small in size, amount, or degree.
(C) Gaping: Wide open.
(D) Huge: Extremely large; enormous.