121. The actor received a lot of compliments from the audience.
(A) Applause
(B) Praises
(C) Censor
(D) Criticism
Answer: (D) Criticism Compliments: A polite expression of praise or admiration.
(A) Applause: Approval or praise expressed by clapping.
(B) Praises: Expressions of approval or admiration.
(C) Censor: An official who examines material for objectionable matter.
(D) Criticism: The expression of disapproval of someone or something based on perceived faults or mistakes.
122. The reports we received from the hospital left us confused.
(A) Confident
(B) Clear about things
(C) Unhappy
(D) Perplexed
Answer: (B) Clear about things Confused: Unable to think clearly; bewildered.
(A) Confident: Feeling or showing confidence in oneself.
(B) Clear about things: Having a clear understanding; not confused.
(C) Unhappy: Not happy.
(D) Perplexed: Completely baffled; very puzzled.
123. animosity
(A) hostility
(B) malignity
(C) enmity
(D) affinity
Answer: (D) affinity Animosity: Strong hostility.
(A) hostility: Hostile behavior; unfriendliness or opposition.
(B) malignity: Malevolence; intense ill will.
(C) enmity: The state or feeling of being actively opposed or hostile.
(D) affinity: A spontaneous or natural liking or sympathy for someone or something.
124. indignant
(A) resentful
(B) scornful
(C) wrathful
(D) blissful
Answer: (D) blissful Indignant: Feeling or showing anger or annoyance at what is perceived as unfair treatment.
(A) resentful: Feeling or expressing bitterness or indignation.
(B) scornful: Feeling or expressing contempt or derision.
(C) wrathful: Full of or characterized by intense anger.
(D) blissful: Extremely happy; full of joy.
125. blatantly
(A) arrantly
(B) furtively
(C) glaringly
(D) overtly
Answer: (B) furtively Blatantly: In a completely obvious and undisguised way.
(A) arrantly: Completely, utterly (usually modifying something negative).
(B) furtively: In a way that attempts to avoid notice or attention; secretively.
(C) glaringly: In a highly obvious or conspicuous manner.
(D) overtly: Without concealment or secrecy; openly.
126. bleak
(A) dreary
(B) daunting
(C) dismal
(D) heartening
Answer: (D) heartening Bleak: Lacking vegetation and exposed to the elements; cold and miserable; not hopeful.
(A) dreary: Depressingly dull and bleak or repetitive.
(B) daunting: Seeming difficult to deal with in anticipation; intimidating.
(C) dismal: Depressing; dreary.
(D) heartening: Making one feel more cheerful and confident.
127. cogent
(A) dissuasive
(B) compelling
(C) persuasive
(D) convincing
Answer: (A) dissuasive Cogent: (Of an argument or case) clear, logical, and convincing.
(A) dissuasive: Tending to dissuade or deter from a course of action.
(B) compelling: Evoking interest, attention, or admiration in a powerfully irresistible way.
(C) persuasive: Good at persuading someone to do or believe something.
(D) convincing: Capable of causing someone to believe that something is true or real.
128. Embrace
(A) Disobey
(B) Reject
(C) Contradict
(D) Obscure
Answer: (B) Reject Embrace: Accept or support (a belief, theory, or change) willingly and enthusiastically.
(A) Disobey: Fail to obey.
(B) Reject: Dismiss as inadequate, inappropriate, or not to one’s taste.
(C) Contradict: Deny the truth of (a statement) by asserting the opposite.
(D) Obscure: Keep from being seen; conceal.
129. Subversion
(A) Destabilization
(B) Clarity
(C) Compliance
(D) Sanity
Answer: (C) Compliance Subversion: The undermining of the power and authority of an established system or institution.
(A) Destabilization: The process of upsetting the stability of a region or system.
(B) Clarity: The quality of being coherent and intelligible.
(C) Compliance: The action or fact of complying with a wish or command.
(D) Sanity: The ability to think and behave in a normal and rational manner.
130. Exodus
(A) Departure
(B) Typical
(C) Normal
(D) Stay
Answer: (D) Stay Exodus: A mass departure of people, especially emigrants.
(A) Departure: The action of leaving.
(B) Typical: Having the distinctive qualities of a particular type.
(C) Normal: Conforming to a standard.
(D) Stay: Remain in the same place.